Høy verdi på byens OL-pins
Av John Strandmo, Bladet Tromsø

En oversikt over OL-pinsene til Tromsø 2014, viser at samlere verden over betaler opptil 150 dollar for de beste.

Leder i International Pin Club Norway, Arne Solvang, viser til en ny katalog som er utgitt. Den viser alle utgivelser fra OL i 1960 til 2014. Her inngår også Tromsøs engasjement. Totalt er 40 pins med i oversikten.

Høyt priset

Solvang sier at tromsøpinsene ligger fra 15 til 100 dollar – fra 100 til 650 kroner.

– Men det forhindrer ikke at enkelte samlere har betalt over tusenlappen forden første gullpinsen som kun ble laget i 125 nummererte eksemplarer. Skulle det skje at norsk idrett og staten til våren sier ja til en OL-søknad fra Tromsø, vil prisene skyte i været. Da blir det garantert " krig" om de ulike objektene.

Klubblederen sier at alle pins som er laget i et mindre opplag, ligger høyt i verdi. Blant disse er to varianter i gull og sølv som International Pin Club Norway fikk laget. Den ene er utstyrt med det norske og samiskeflagget, mens den andre er rund med verdenskartet og en rekke flagg på. Disse betales det fra 450-700 kroner for.

"Tromsø"-pinsen

Også pinsen som "Tromsø" fikk laget, er prissatt til rundt 200 kroner. Denble delt ut til våre lesere og godt mottatt da OL-hysteriet var på topp.

Arne Solvang sier at det er mye som spiller inn når pinssamlerne starter budrunden.

– For det første er det en stor fordel at flere er interessert i samme objekt. Dernest er det viktig med runde tall dersom en pins er nummerert. Det presser prisen i været.

I tillegg til de 40 pinsene som inngår i Tromsø-serien 2014, er det også laget fire med logoen for 2018. Disse har en verdi på rundt 200 kroner i samlermiljøet, opplyser Solvang.

[ Tilbake ]